sabrina raileanu

Sabrina Răileanu

Marketing apprentice

Background profesional

Jurnalist la temelii şi om cu reflexul condiționat să întrebe „De ce?”, Sabrina Răileanu a lucrat vreme de 8 ani în jurnalism şi în comunicare înainte de a-și transfera curiozitatea asupra psihologiei.  E pasionată de mecanismele complicate ale creativității și de cele ale învățării și dezvoltării umane, precum și de mecanismele de grup și performanță.  Sabrina a studiat psihologia la Universitatea Bucureşti și urmează procesul de formare în psihoterapia Gestalt, în paralel lucrând ca trainer organizațional. Şi continuă să se întrebe ”De ce facem ceea ce facem?” la fiecare pas.

Abordare personală

Știu că sunt anumite tipuri de credințe pe care le avem care nu ne ajută și rolul meu în terapie, printre altele, este să te ajut să le identifici și să le înlocuiești cu unele mai folositoare, asigurându-te că vei avea parte de suportul meu și de acceptare necondiționată în acest proces. Identificăm împreună atât zonele în care te comporți ca propriul inamic, cât și punctele tale tari și stabilim un plan de acțiune pentru reconstrucția propriei vieți.

Abordarea științifică este valoroasă pentru mine și am învățat că este important să asculți, înainte de toate, să culegi datele relevante, să formulezi ipoteze, pe care ulterior să le testezi, fie că vorbim de terapie, fie de optimizarea unui produs.

diferențiere personală

Pasiunea mea pentru inovație și modul rapid în care se mișcă lucrurile m-a făcut foarte curioasă cu privire la modul în care oamenii relaționează cu tehnologia. Asta m-a dus în domeniul cercetării în marketing (cu accent pe crearea și gestionarea comunităților online) și, mai târziu, în consultanță software și design comportamental, unde studiez și aplic principii din psihologie validate empiric pentru dezvoltarea produselor clienților mei.

why choice?

Crezul meu este că psihologia și știința trebuie popularizate cu cap (și coloană vertebrală). Psihologia – mai ales în România – are nevoie de un Carl Sagan: o voce clară, limpede și prietenoasă, etică și bine-informată, care să poată constitui în timp un reper în funcție de care oamenii să se ghideze.

Interese

  • Psihologia atenției
  • Psihologia creativității
  • Toleranța la ambiguitate
  • Mindfulness
  • Psihologia performanţei
  • Learning & development
  • Dezvoltare organizațională

competențe

a. Intervenții individuale și de grup

  1. Evaluare și intervenție în consiliere psihologică (dezvoltare personală, optimizare comportamentală)
  2. Evaluare și intervenție în psihoterapie (demers intensiv, ce presupune intervenții pentru tulburări cu diagnostic clinic, incluzând modificări la nivel de personalitate)
  3. Intervenții comportamentale pentru sănătate (suport în crearea și menținerea unor obiceiuri sănătoase: mișcare fizică, dietă, aderența la tratament pentru tulburări cronice)

b. Behavioural Design & Consumer Behaviour in Software Applications

4. Analiza comportamentului consumatorului și aplicarea tehnicilor de schimbare comportamentală în vederea promovării de produse/servicii (în special produse software)

5. Consultanță (ce implică evaluare și intervenție) pentru creșterea viralității conținutului online și a ratei de retenție a utilizatorilor

6. Rapoarte personalizate & plan de acțiune, realizate pe baza literaturii științifice, pliate pe nevoile de business ale clientului.

Close Menu