Madalina Sava

Mădălina Sava

Fondator & Vicepreședinte Choice

Background profesional

Mădălina a absolvit Facultatea de Psihologie și Știinte ale Educației din cadrul Universității București și masteratul de Psihologie clinică și psihoterapii cognitiv-comportamentale la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Dincolo de studiile universitare, experiența profesională a Mădălinei se întinde în mai multe domenii:

Psihoterapie și consiliere

  • a realizat intervenții în spital, în secția de neuropsihiatrie infantilă și dezintoxicare (intervenții individuale și grupuri de psihoterapie pentru persoane dependente cu comorbidități clinice)
  • a realizat intervenții în afara cadrului clinic: psihoterapie cognitiv-comportamentală și consiliere psihologică, atât pentru probleme clinice (depresie, anxietate), cât și pentru dezvoltare personală și optimizare (auto-cunoaștere, clarificarea obiectivelor personale, plan de acțiune în direcția îndeplinirii lor)
  • a susținut ateliere și prelegeri în conferințe academice și corporate, naționale și internaționale (despre depresie, sindromul impostorului, testarea propriilor gânduri etc.)

Marketing, design comportamental și dezvoltare de produs

 • cercetare în marketing (cu accent pe crearea și gestionarea comunităților online)
 • consultanță software și design comportamental, unde studiază și aplică principii din psihologie validate empiric pentru dezvoltarea produselor software ( cu accent pe feature design și comportamentul consumatorului).

Abordare personală

Știu că sunt anumite tipuri de credințe pe care le avem care nu ne ajută și rolul meu în terapie, printre altele, este să te ajut să le identifici și să le înlocuiești cu unele mai folositoare, asigurându-te că vei avea parte de suportul meu și de acceptare necondiționată în acest proces. Identificăm împreună atât zonele în care te comporți ca propriul inamic, cât și punctele tale tari și stabilim un plan de acțiune pentru reconstrucția propriei vieți.

Abordarea științifică este valoroasă pentru mine și am învățat că este important să asculți, înainte de toate, să culegi datele relevante, să formulezi ipoteze, pe care ulterior să le testezi, fie că vorbim de terapie, fie de optimizarea unui produs.

diferențiere personală

Pasiunea mea pentru inovație și modul rapid în care se mișcă lucrurile m-a făcut foarte curioasă cu privire la modul în care oamenii relaționează cu tehnologia. Asta m-a dus în domeniul cercetării în marketing (cu accent pe crearea și gestionarea comunităților online) și, mai târziu, în consultanță software și design comportamental, unde studiez și aplic principii din psihologie validate empiric pentru dezvoltarea produselor clienților mei.

why choice?

Pentru că CHOICE este singurul ONG din România al cărui principal obiectiv este promovarea psihologiei ca știință. Cred că este extrem de important să creștem încrederea oamenilor în psiholog pentru a putea facilita accesul celor care au nevoie de ajutor la servicii de specialitate.

În CHOICE noi credem că acest obiectiv ambițios este realizabil, cu multă răbdare, printr-un proces de familiarizare a publicului larg cu activitatea științifică din domeniul psihologiei, prin “traducerea” rezultatelor studiilor într-un limbaj prietenos, prin dezvoltarea gândirii critice, prin deschiderea către întrebări și întărirea curiozității naturale, acest demers având scopul de a-i ajuta pe oameni să folosească aceste cunoștințe și abilități în viața de zi cu zi.

În momentul în care am fondat CHOICE, această abordare a psihologiei lipsea la nivelul discursului public (sau poate nu era foarte vizibilă), cel puțin în ceea ce privește mediul online. Ne bucurăm să vedem că am reușit să strângem în jurul acestei misiuni oameni foarte bine pregătiți care acum fac parte din echipa CHOICE și o comunitate de cititori care sunt curioși, dornici să interacționeze, pun întrebări și își doresc să învețe pe tot parcusul vieții.

Interese

 • Psihologie clinică, psihoterapie și consiliere
 • Design comportamental
 • Personalitate
 • Psihologie socială
 • Psihologie evoluționistă
 • Psihologie cognitivă
 • Aplicații ale psihologiei în dezvoltarea software
 • Viralitate

competențe

a. Intervenții individuale și de grup

 1. Evaluare și intervenție în consiliere psihologică (dezvoltare personală, optimizare comportamentală)
 2. Evaluare și intervenție în psihoterapie (demers intensiv, ce presupune intervenții pentru tulburări cu diagnostic clinic, incluzând modificări la nivel de personalitate)
 3. Intervenții comportamentale pentru sănătate (suport în crearea și menținerea unor obiceiuri sănătoase: mișcare fizică, dietă, aderența la tratament pentru tulburări cronice)

b. Behavioural Design & Consumer Behaviour in Software Applications

4. Analiza comportamentului consumatorului și aplicarea tehnicilor de schimbare comportamentală în vederea promovării de produse/servicii (în special produse software)

5. Consultanță (ce implică evaluare și intervenție) pentru creșterea viralității conținutului online și a ratei de retenție a utilizatorilor

6. Rapoarte personalizate & plan de acțiune, realizate pe baza literaturii științifice, pliate pe nevoile de business ale clientului.

Close Menu